Bine că a trecut IERI şi sinistrul Halloween!

no_a_halloween_9

E ciudat cât de uşor îmbrăţişăm răul şi ignorăm binele… Iniţial am vrut să stau deoparte. Deoparte şi DEPARTE, foarte departe, de această sinistră manifestare numită Halloween. Bine că a trecut ziua de ieri şi abia aştept să treacă şi cea de azi, ca să nu mai văd facebook-ul plin cu poze ale prietenilor (cu tot dragul) costumaţi şi machiaţi care mai de care mai hidos şi înfricoşător.

De la firme producătoare de electrocasnice până la cinematografe şi chiar bănci, toţi fac reclame şi promovează Halloweenul, ca să ce? Să ia banii oamenilor cu aşa-numitele promoţii!

Recunosc că sunt o fricoasă şi chiar paranoia cu privire la treaba asta cu morţii… prefer să nu abordez subiectul. Nu sunt nici bisericoasă, în sensul acela în care să merg la moaşte sau din mânăstire în mânăstire, dar cred în Dumnezeu şi în puterea Lui. E drept că sunt multe biserici, prea multe, şi preoţii nu mai sunt ce erau odată. Dar asta nu înseamnă că, din revoltă, trebuie să ne îndreptăm spre Rău şi să îl îmbrăţisăm prin alte metode.

Halloweenul… de unde o veni el şi încotro se duce… nu mă interesează, mă întristează însă faptul că văd tot mai mulţi copii implicaţi. De-ar fi un bal mascat simplu, cu personaje pozitive din poveşti sau desene animate, tare mi-ar plăcea. Altfel… nu văd de ce mi-aş urâţi copilul şi l-aş pune să se distreze speriindu-i pe alţii sau mai ştiu eu cum se practică (că nu am fost niciodată la astfel de party-uri), insuflându-i valori negative.

Dacă e toamnă şi e cu bostani, de ce nu se fac serbări la şcoli şi grădiniţe gen Festivalul toamnei, în loc de Halloween???

Dacă am scris prostii şi nu sunteţi deloc de acord, ignoraţi-mă, sunt de modă veche! Altfel, da-ţi share şi să avem un noiembrie frumos!

sursa foto: http://youviewed.com/

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *