Plăcintă cu mere! Reţetă pentru bucătăresele de ocazie

Cei care mă cunosc ceva mai îndeaproape ştiu că nu sunt o bucătăreasă iscusită, iar cofetăreasă… nici atât. Îmi asum şi spun: Asta e, nu trebuie să le ştim toţi pe toate! Nu zic că mori de foame cu mine în casă, dar nici nu ştiu să fac tooot felul de minunăţii culinare cum fac alte femei pe care le admir pentru asta, dar nu le invidiez :)

Cu toate astea, de Crăciun, vecinii noştri ne-au adus mere pentru Sofia. Şi ne-au adus, nu glumă… aşa vreo 5 kilograme. Unde mai pui că vine şi tătaie cu încă vreo 2 kilograme, că a găsit mere bio, de la ţărani… Buuun, şi ce să fac eu acum, să-i dau fetei mere de 3 ori pe zi??? Nuuu!!! Aşa că, pune mami de-o plăcintă cu mere. Am căutat pe net, am combinat idei şi am încropit cea mai simplă reţetă; am găsit şi ingredientele prin cămara bunicii şi iată ce a ieşit! Nu că mă laud, dar chiar arată bine şi e tare bună! De încercat…

Ingrediente aluat:

1 ou

6 linguri de zahăr

12 linguri de lapte

12 linguri de ulei

1 plic praf de copt

1 plic de zahar vanilinat

faină cat cuprinde

Umplutura:

6 mere potrivite

6 linguri de zahar

1 varf de cutit de unt

coaja rasă de la o portocală

Cum faci?

Amesteci oul cu zahărul până se face spumă, apoi adaugi uleiul treptat şi laptele. Pui praful de copt si zaharul vanilinat şi amesteci până se omogenizează bine. Adaugi făină puţin câte puţin până obţii un aluat fraged care se desprinde de pe mâini. Îl împarţi în doua bile şi îl laşi la rece până prepari umplutura.

Cureţi merele de coajă şi le tai cubuleţe mici. Le pui într-o cratiţă şi adaugi untul, zahărul şi coaja de portocală. Le laşi la foc mic şi amesteci uşor până se înmoaie mărul şi capătă culoarea aurie! Laşi să se răcească bine înainte de a pune pe foi!!!

placinta-1

Ungi tava cu ulei şi o tapetezi cu făină, sau cu hârtie de copt, apoi întinzi prima foaie şi pui umplutura! Întinzi şi foaia a doua şi o tai fâşii pe care le împleteşti. Dai la cuptor şi o urmăreşti până e gata. A mea s-a copt cam în 20 de minute, dar am folosit cuptorul de la sobă, deci nu ştiu să zic cu grade şi alte detalii.

placinta-3

Yamiii!!!

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *