Prima săptămână ACASĂ

A trecut fix o săptămână. Mutarea în sine a fost un adevărat maraton. Bagaje adunate şi împrăştiate iar, haine împachetate şi despachetate, curăţenie în casa unde ne-am mutat şi apoi în casa de unde am plecat… toate buluc, într-o săptămână.

Dar înainte de mutare, câte peripeţii… n-ai zice că au avut timp să se petreacă, dar cum să nu-şi facă apariţia, mai ales dacă e vorba de noi doi: eu şi Soţul din dotare.

Aveam 7 zile la dispoziţie să punem totul la punct, cât de cât, ca să o putem aduce pe Sof. Şi începem. Zic să zugrăvesc eu în timp ce Soţul prinde prizele şi întrerupătoarele şi pune pervazuri la geamuri. Îmi dă pe mână un trafalet nou, cu tijă extensibilă, ceva profi cică. Pfff! Am dat de câteva ori cu el şi ce credeţi? L-am rupttt!!! Ireparabil! În continuare am zugrăvit cu unul vechi, noroc şi cu ăla, deh!

Curăţenia… o zi întreagă am spălat podeaua şi o mochetă primită de la cineva, pentru ca la final să-mi dau seama că nu-mi place deloc, da deloc, cum vine mocheta şi să îl târăsc pe Soţ la Dedeman să luăm una nouă, după mine de culoare crem, după el bej-maro, a rămas ca el :) Totuşu, înainte să plecăm zice el să mai dăm odată cu mopul, să fie curat curat, şi dă să mute etajera pe care erau toate electronicele. Pleosc!!! Telecomanda de la Telekom a aterizat în găleata cu apă. Fuga cu ea pe sobă învelită în prosop, poate mai merge :))) Şi chiar funcţionează încă!

Perdeleleee… am bătut magazinele o zi întreagă să mă uit după ceva simplu, iar când am găsit mi-am dat seama că nu am măsurile la mine. Altă zi, altă tură – cu măsuri. Am găsit draperiile înainte, le-am aşezat la geamuri, dar acum că au venit şi perdelele trebuie puse şi ele în ordinea firească – încă nu am apucat, stau doar cu draperiile :))

Aranjatul mobilei: Nu aşa, aşa… nu încape, ba încape… Vreau tot mijlocul liber, fără măsuţe, tabureţi, etc. ca să se poată da Sof cu rotobilul în voie. Aici am sfeclit-o, pentru că mi-am prins piciorul sub canapea şi cu siguranţă o să pierd o unghiuţă :(

Gata camera, în mare. Încă nu am montat dulapul de haine şi nu le-am aranjat, poate săptămâna asta. Baia era gata, mai e oglinda de pus sus, o etajeră… mărunţişuri care nu mă încurcă, dar m-au trimis totuşi pe la Hornbach de vreo două ori. Bucătăria e nemobilată, am doar masă, aragaz şi chiuvetă. Se lucrează la mobilă, cică o facem DIY :) .

În sfârşit, nu e totul pus la punct, dar e locuibil şi draguţ. Important se că suntem sănătoşi, suntem împreună şi, desigur, la căsuţa noastră! E un sentiment unic şi mă bucur de fiecare moment! Sof e fericită, noi la fel… restul e cancan!

original_home-sweet-home-personalised-key-ring

sursa foto: www.notonthehighstreet.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *