Primăvara mea e verde

Primăvara e colorată. E albastră, roz şi mov de la zambile. E roşie, galbenă şi albă de la lalele şi ghiocei. E ce culoare vrei tu să fie. Primăvara mea e VERDE!

De ce? Pentru că începem să mâncăm verde. Spanacul şi urzicile fac meniul casei. Reţete găsesc mai mult pe internet, pentru că nu am o carte de bucate şi nici nu am aşa o cultură gastronomică formidabilă. Mă gândesc: la ce bun să-mi încarc memoria cu reţete când e atât de la îndemână netu’ cu zeci de variante?

Vă prezint, aşadar, reţeta de mâncare cu spanac pe care o fac cel mai des şi din care se serveşte şi Sof  la cele 9 luniţe ale ei!

Ingrediente: 

1 kg spanac (după ce-l opăreşti nu mai rămâne aşa mult cum pare)

50 grame unt

3-4 căţei de usturoi

100 grame de smântână

1 praf de bicarbonat

Cum fac?

Pun apă la fiert şi când dă în clocot adaug spanacul frunze – nu îl toc niciodată. Repede, repejor adaug bicarbonatul ca să nu-şi piardă spanacul verdele cel verde. Îl las cam 5 minute la foc mic, apoi îl pun în sită şi îl strecor de apă.

Într-o tigaie antiaderentă pun untul. După ce s-a încâlzit bine, pun cei 3-4 căţei de usturoi dat pe răzătoarea mică. În acelaşi minut pun şi spanacul strecurat (netocat). Las totul la foc mic, pun sare dacă e cazul, dar cum îi dăm şi Sofiei prefer să-l condimentăm în farfurie. La final adaug smântâna pentru cremozitate.

Poftă bună!

Urzicile le prepar idem, doar le las unpic mai mult la fiert!

Ăsta e verdele meu de primăvară!

spanacsursa foto: ordiate.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *