De acum, fără suzetă. Cum am scăpat de ea rapid şi uşor!

Dacă îi dai, sau Nu, suzeta copilului tău, tu decizi, mami! Motive ca să adoptaţi o SUZI sunt cu duiumul: îl linişteşte, te ajută când îi e foame până îi pregăteşti papa, adoarme mult mai repede smotocind bucata aia de cauciuc şi se spune că reduce cu 30% riscul de moarte subită…

La fel de multe argumente sunt şi împotriva donşoarei SUZI: îi afectează alimentaţia, dinţii, creează dependenţă :) şi… mereu trebuie curăţată bine pentru că e magnet pentru praf şi microbi.

Noi am intervenit cu suzeta destul de târziu, pe la 3 luni de viaţă ale Sofiei. Alte mămici o dau încă din primele zile, altele deloc. De ce i-am dat-o eu? Pentru că începea povestea cu suptul degetului şi atunci mi-am zis: decât să-l adopte pe DEGEŢEL, de care nu o voi putea lipsi când voi decide eu (că-l are la purtător), mai bine o luăm pe SUZI pentru o perioadă şi renunţăm când considerăm că e cazul.

Şi aşa am făcut. Dar… sunt deja câteva zile de când SUZI nu mai face parte din viaţa noastră. Fără dramă, fără plâns excesiv… pur şi simplu. Am ieşit afară, i-am spus că i-am dat-o căţeluşei Lupa să se joace cu ea şi aceasta a înghiţit-o! S-a uitat lung la Lupa şi cred că o fi înţeles ea ceva. E drept că uneori o văd cum o caută cu privirea în locuri în care o găsea mereu, dar pe timpul zilei o ţin permanent ocupată cu alte jucării, iar noaptea îi dau jucăria preferată şi o alint cu îmbrăţişări şi cântecele. Doarme foarte bine fără ea ziua, noaptea nu se trezeşte decât de două ori, aşa că eu deja consider acest pas un SUCCES!

Înainte de a lua decizia m-am gândit la toate: o fi dureros pentru ea, dacă suferă mult, dacă plânge…? Am citit, însă, prin cărţi şi pe internet şi am zis să încerc. Am mers pe premisa: mai târziu va fi mai greu!

Am găsit şi nişte articole în care scrie că folosirea suzetei până târziu are legătură evidentă cu apariţia infecţiilor la urechi (otita). Aici găsiţi mai multe detalii!

Dacă vreţi trucuri şi sfaturi privind renunţarea la SUZI găsiţi pe aici şi aici un interviu cu un specialist. Noi nu am aplicat niciuna dintre metode, am ales o variantă originală.

Important! Sof nu a mai văzut DELOC suzeta de când am renunţat! Fără amintiri! :)

fara suzeta

sursa foto: mindblower.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *