Mami stă pe Facebook? Iată de ce!

Mami e mai mereu pe Facebook. Au apărut şi glume, parodii şi tot felul de ironii pe seama acestui subiect. Mulţi spun că mamele stau pe internet fiindcă au mai mult timp liber decât atunci când mergeau la servici. Da de unde!!!

Doar că acum ştiu ce înseamnă de fapt REPEDE. E vorba de secunde, minute – nu mai mult de 20 odată :) Şi astea împărţite: fuga la baie, la bucătărie, şi dacă ajung… pe facebook. Dar cum să nu ajungă???

Ei bine, DA! Mamele sunt online, pe Facebook, în grupuri specifice sau nu, pentru că…

Iată câteva răspunsuri bune şi pe bune! :)

Mami îşi face griji

Dacă cel mic are cea mai nesemnificativă bubiţă, i se pare mamei că mănâncă mai puţin decât de obicei, este extrem de agitat sau iar are mucişori, mami e îngrijorată. Ea ştie că dacă ceva nu e în regulă trebuie să se consulte cu un medic specialist, dar e trecut de 10 seara şi simte nevoia unei încurajări, unei: va trece sau am păţit şi noi, va fi bine… şi de la cine poate primi astfel de cuvinte dacă nu de la alte mămici trecute prin situaţii similare.

Madalina: Stau pe facebook pentru că este cel mai la-ndemână “loc” în care mă întâlnesc şi discut cu mămici cu principii şi concepţii asemănătoare cu ale mele în ceea ce priveşte creşterea şi educarea copiilor. Din păcate, în viata reală nu am cu cine să împărtăşesc impresii/experienţe din viaţa de mamă şi să fiu înţeleasă, să nu-mi fie date sfaturi decât atunci când le cer, să mi se accepte hotărârile ce au impact asupra copilului şi să mi se confirme că principiile si metodele prin care am ales să îmi cresc şi educ copilul sunt sănătoase. Scopul fiind acela de a avea un copil fericit şi echilibrat care să devină un om sănătos pe toate planurile (cu stima de sine, capabil, empatic). Am învăţat multe din aceste discuţii. Informaţia de pe facebook trebuie filtrată la fel cum trebuie filtrată orice informaţie primită din alte surse (cărţi, experienţe personale, păreri ale medicilor, articole de pe site-uri, etc.)

Se informează…

Da, informaţii de specialitate găseşti în cărţi, pe site-urile unor clinici private, la medic chiar. Dar când ai vrea cu ardoare să afli ceva direct şi concis, din sursă sigură, verificată, cel mai bine e să întrebi pe cineva. Asta fac mămicile de pe Grupul Mămici mai tari ca Google.

Paula: Stau pe facebook – Mamici mai tari ca Google – pentru că aici găsesc sfaturi utile, idei de bucătărit şi umor de calitate. Pentru că… Discuţii isteţe între mămici îndrăzneţe!

Lorina: Stau pe facebook din aceleași motive ca unele dintre voi: socializare și dobândire de informații și sfaturi utile. Datorita unei mămici de pe grup am găsit si un prim job. Ţin sa îţi mulțumesc, Denisa Prodan. Şi mai folosesc facebook-ul pentru că fac parte dintr-un grup culinar de unde mă inspir foarte mult. Ador timpul petrecut în bucătărie și de multe ori transformat în joaca alături de fetita mea.

Alina P.: Pentru că în acest grup aflu mai multe decât pe Google :). Aici aflu informaţii, râd, glumesc şi vorbesc cu femei care ştiu ce înseamna să fii mamă!

Are simţul umorului

Decât să se plângă toată ziua cât de obosită, surmenată şi stresată e ea, o mami cool intră pe Facebook şi face haz de necaz cu alte surate. E mai sănătos râsul decât plânsul. Şi face riduri mai faineeee!!! :)

Marisela: Intru ca să văd unde își dă tăticul check-in
Glumesc… :)

Cristina H:  Eu stau pe facebook pentru că sunt o fire prea dinamică. Cred. Când culc copiii (alăptând) nu pot să mă uit în tavan :) am încercat. Efectiv nu pot… apoi, după ce au adormit, mănânc. .. cum sunt singură (soțul e la lucru ), imi țiuie urechile de liniște. … aşa că facebook… mai fac câte ceva prin casă (ușor să nu fac gălăgie. …), apoi e vremea copiilor spre trezire… pe care să o prelungesc… stau în liniște desăvârșită. .. cum altfel decât facebook? Îmi rezolv treburi. Comunic cu prieteni, citesc știri, mă documentez. Acum mai puțin parenting că sunt mama de aproape 7 ani (timp în care am toooot citit), mai mult alte chestii. .. gen… grădinărit – îmi permit hobbyuri, am copii mari. Cei mai mici 1an şi 8l… probabil că dacă nu era facebook, coseam goblen :))

Socializăm online

Pentru că petrece mai mult timp în casă, cu cel mic, decât în pub-uri şi cluburi, asta nu înseamnă că mami se izolează. În niciun caz. Mămicile găsesc pe facebook prilejul de a socializa, de a cunoaşte oameni şi chiar de a-şi face noi prietene. Pentru că odată cu apariţia copilului în viaţa oricărei femei apar şi schimbări în cercul de prieteni.

Carmina: La un moment dat, pentru multe dintre mamici, facebook-ul reprezintă aproape singura sursa de socializare. Numai noi, mămicile, ştim cât e de greu să te împarţi între pampersi, mâncare, băiţe, somnuri pe piept, plânsete, urlete, colici, etc., şi să păstrezi şi relaţiile cu cei din jur. Eu prin facebook şi grupul “mamici mai tari ca google” am aflat despre o mulţime de activităţi destinate copiilor, dar şi mămicilor (împreuna sau fără copii) şi reuşesc să-mi păstrez viaţa armonioasă, plină de activităţi vesele, energice şi informaţii utile în orice domeniu.

Cristina: Ce bine mă regăsesc. Sunt o exhisbiţionistă autodeclarată, mi s-a spus de multe persoane (printre care şi mama) că-mi aştern viaţa pe Fb şi am recunoscut nonşalant acest lucru. Fb-ul (pagina personală) cât şi câteva grupuri bine selectate m-au ajutat să mă reconectez cu persoane pe care nu le văzusem de ani de zile, să ţin legătura cu persoane care locuiesc în străinătate, fiind cea mai la îndemână cale, dar şi să socializez. Ooohhh, aş muri fără să mă bag în seamă cu cineva (şi la coadă la doctor treuie să conversez). Îmi plac oamenii, mă simt bine în comunităţi, problemele se rezolvă prin oameni, îmi place să râd, să miştocăresc, să socializez, să învăţ, să ajut cu un sfat, o sugestie, să ridic de jos pe cineva care are nevoie. Iubesc acest grup pentru că îl împart cu mămici (sau nu) care activează în diferite domenii şi sunt mereu gata să acorde un ajutor sau sfat avizat. Eu mă consider norocoasă.

Mami face bani… de acasă

Din ce în ce mai multe mame nu pierd timpul preţios. Aşa, puţin cum e el, îl folosesc constructiv. Majoritatea au îmbrăţişat ideea de work at home şi realizează diverse produse pentru copii şi nu numai pe care, ce credeţi? Le promovează online, aka pe Facebook, şi fac bani :) Mult succes, mami!

Huanita: Stau pe facebook să mă relaxez, mai citesc una-alta şi îmi promovez chestiile handmade, adică câştig bani stând acasă.

Mai sunt muuulte motive pentru care mamele sunt mai mereu online, dar fiecare le ştie pe-ale ei. Eu doar am subliniat câteva.

Şi pentru că vorbim despre… Mămici mai tari ca Google!

Mămicile care au răspuns fac parte din Grupul Mămici mai tari ca Google, aşa se explică trimiterile la grup. Pe bună dreptate, acest Grup este altfel, în sensul bun :)

Bianca – admin: Grupul “Mămici mai tari ca Google” a luat naştere ca urmare a faptului că făcând parte din alte grupuri de mămici/doamne din Timişoara şi nu numai, mi-am dat seama că nu există “înţelegere” suficientă din partea celor care le administrează şi că vreau să avem un loc “al nostru” unde să ne putem vedea de treabă fără foarte multă cenzură. Este imposibil să nu pui anumite limite, pentru că altfel, ajungem în situaţiile întâlnite în acele grupuri de care tocmai menţionam. Dar măcar, te atenţionăm că ai greşit şi în 5 minute suntem iar prieteni. :)

Aşa a luat naştere un grup în care sper eu să ne simţim bine, să fim atente la nevoile celorlalte mame, să nu ne jignim şi să ne respectăm! Cred că s-a şi întâmplat asta până în prezent! Cât despre statul pe Fb la fiecare mamă din acest grup cred că acoperă o nevoie anume: 1. nevoia de informare; 2.nevoia de apartanenţă la un grup (mai multe); 3. nevoia de supervizare uneori în ceea ce priveşte luarea unei decizii (de achiziţionare a unui produs); 4. nevoia de socializare (de aceea mă străduiesc să vă invit la diverse întâlniri); 5. nevoia de a fii TU! Cred că sunt mult mai multe nevoi pe care le vom identifica împreună citind comentariile mămicilor! MULŢUMESC că faceţi parte din acest grup! Şi chiar dacă sună a Oscar, acest grup nu ar fi ce este azi fără toţi adminii din spatele lui! Mulţumesc mult fetelor mele dragi!

E drept că sunt şi multe mămici care pierd vremea butonând şi dând scroll toată ziua, cu rost – fără rost, dar nu Toate! Îmi place să cred că îmi intersectez undele cu mămici isteţe şi descurcăreţe!
Eu stau pe facebook pentru că îmi place, citesc ce vreau şi uite… shareuiesc articole de pe blog! :) Pe Mămici mai tari ca Google intru când: caut sugestii, idei, recomandări, mai scriu uneori la rubricile zilnice, dar cel mai des am căutat soluţii atunci când am dat-o-n bară :))) am pierdut cheile maşinii, am bulibăşit apele Sofiei (fiartă-nefiartă), aveam lăstari la sprancene… toate le-am rezolvat simplu, rapid şi eficient. Tnx, moms!
 So, welcome ON-line, Mami!

mom-online

sursa foto: www.gorge.net.au

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *