Copilul meu nu e “ceas”. Nici nu-l compar!

Articolul ăsta va deranja probabil o parte din cunoştinţe sau alte mămici, prieteni, etc., dar asta e, mi-l asum.

Am decis să îl scriu pentru că azi chiar m-am enervat. Eram la plimbare cu Sof, când mă opreşte pe stradă o altă mămică şi întreabă uitându-se la ea, şi la mine pe sub gene: Dar tu de ce nu dormi la ora asta? Era 13. Nu apuc să răspund, că ea continuă: Vai, dar de ce nu o culci la prânz, a mea doarme de la 12 la 2 (14) în fiecare zi. Ar trebui să îi faci un program, a mea şi-a făcut singură programul… bla bla, că nu am mai ascultat ce spunea. I-am spus doar atât: A mea nu e ceas doamnă, şi a dormit înainte să o scot la plimbare, nu vă îngrijoraţi!

Vaiii, i-aş mai fi spus câteva, dar m-am abţinut, doar ca să nu fac circ în stradă. Nu mai pot cu comparaţiile astea, serios! La următoarele întrebări-sesizări de genul, voi răspunde mai dur. Mă scot din minţi:

  • Îi dai tâţă? Nu?!!! De ce??? Femeile din ziua de azi nu mai alăptează ca să nu li se lase sânii. Nici nu şti cât de important e laptele matern pentru el… Eu am alăptat până la 2 ani!

Felicitări!!!! Eu ştiu cât de bun e laptele matern, dar tu nu ai habar de motivele pentru care am întrerupt-renunţat la alăptare, aşa că… abţine-te! 

  • Cum ai născut? De ce nu ai născut natural, era mai bine şi pentru tine şi pentru el… Eu aşa am năcut şi m-am recuperat foarte repede.

Nu e treaba nimănui cum am dat viaţă copilului meu. Alegerea a fost făcută în circumstanţe numai de mine cunoscute, aşa că nu trebuie să mă judeci pentru felul în care am adus pe lume un copil.

  • Face la oliţă? Dar deja e mare… Al meu face de la 7 luni, la 1 an am scăpat de pampers.

Foarte bine, eu am de gând să-i pun pampers până pleacă la şcoală, aşa îmi vine să spun. 

  • Ce-i dai să mănânce? Eu i-am dat de toate la al meu. Şi sarmale, şi nu a avut nimic. De ce te chinui să-i faci mâncare separat şi nu-i dai ce mâncaţi şi voi?

De proastă ce sunt!!! Eu îi dau iarbă şi frunze blenduite şi mă chinui să-i fac brânză calcică. Crezi că e subnutrită?

  • Se trezeşte noapte şi la vârsta asta? (adică 11 luni…) Al meu doarme toată noaptea şi la prânz. Are program…

Şi eu ce să-i fac dacă nu e “ceas”? O fi un defect atât de mare că nu doarme la oră fixă? Şi dacă se trezeşte noaptea ce? E nevoia ei şi plăcerea mea să o iau în braţe.

  • De ce nu o scoţi mai mult în oraş, la agitaţie? O să fie antisocială…

Păi dacă-i aşa, mai bine o duc în parcul plin de copii sau în mall când e enteroviroza în floare prin oraş, nu? Şi socializăm la urgenţe apoi… că doar ştim cum e.

  • Ai învăţat-o să doarmă numai în linişte. E prea sensibilă. Al meu doarme în gălăgie…

Ce să fac dacă nu am avut cuie să bat în uşă când dormea… asta e. Oare nu va sta şi ea în casă de oameni, va dormi pe stradă sau în cluburi? De ce trebuie să fie învăţată să doarmă în gălăgie???

  • Doarme în pătuţul ei? Cum nu? N-o să mai scapi de ea. Îţi strică relaţia cu bărbată-tu.

Poate când s-o mărita o să scap, zic şi eu. De mine şi de Sotzu nu vă faceţi griji, suntem chiar bine, ne descurcăm şi în condiţii de stres :)

  • Spune mama, tata, papa? Vorbeşte?

Da, cinci limbi străine… Ea vorbeşte mult, dar eu nu înţeleg chiar tot :) )).

Ar mai fi: pro şi contra suzetă, îmbrăcăminte, mers … şi altele, dar mă opresc aici.

Dacă aveţi copii etalon şi sunteţi mămici perfecte, nu-i mai daţi exemplu, vă rog! Sunt mămici care se frustrează şi se simt vinovate sau consideră că pruncii lor nu sunt la fel de buni. Dimpotrivă, eu spun: copiii sunt pentru iubit şi crescut frumos, nu pentru lăudat, nu e concurs.

 

sursa foto: www.stuffmakesmehappy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *