Dacă e vară, e… limonadă! Reţete şi secrete

Băutura mea preferată de sezon e… limonada, da, da, da! Şi nu, nu e DOAR apă cu lămâie :) Mă aprovizionez mereu cu lămâie, zahăr, apă plată şi mentă. Anul acesta am multă mentă în minigrădina mea de verdeţuri, aşa că… yummy :)

Eu prefer limonada clasică, dar am căutat mai multe reţete, pentru diversificare, mai ales atunci când se anunţă musafiri :) . Iată ce am găsit şi am de gând să încerc:

Limonada Mojito

2 lămâi

4 linguri zahăr brun

frunze mentă

gheaţă

apă minerală

pentru decor : lime

Preparare:

  1. Pentru fiecare pahar de limonadă stoarcem zeama de la o lămâie mare, apoi, într-un pahar tip sondă punem această zeamă peste care adăugam zahărul brun, apoi, pe rând frunzele de mentă, gheaţa şi apa minerală.
  2. Amestecăm mai întâi zahărul cu zeama de lămâie, până la dizolvarea celui dintâi, apoi strivim şi frunzele de mentă ( încât să se elibereze uleiurile volatile atât de plăcut mirositoare ale acestei plante) şi la final punem cuburile de gheaţă şi completăm cu apă minerală… decorăm cu felii de Lime.

Limonada de pepene

Ingrediente:

– 1 pepene de aproximativ 4 kg

– 3 limette

– 2 lămâi

– 100 g zahăr brun

– mentă

Preparare:

Limonada se face repede, dar este foarte util să aveţi un mixer cu picior vertical pentru a mărunţi uşor pepenele, să rămână şi fibrele, spre deosebire de un storcător de fructe.

Tăiem pepenele bucăţi şi îl mărunţim, cu tot cu sâmburi. Dăm rezultatul printr-o sită, ca să rămână bucăţile de sâmburi acolo. Adăugăm zeama de la limette şi de la lămâi, mentă, zahăr dacă este nevoie şi jumătăţile de lămâi şi limette din care am stors sucul.

Servim rece, eventual cu cuburi de gheaţă această limonadă delicioasă care are aproximativ 60 calorii la 100 grame în varianta cu zahăr, şi 40 în cea fără.

Aceste două reţete sunt de pe petitchef.ro, dar mai sunt o mulţime pe alte bloguri culinare. Daţi un search!

Între timp, vă dau câteva ponturi pentru o limonadă delicioasă!

  • cumpăraţi lămâi coapte – adică mai moi, pentru că au mai multă zeamă şi gust mai bun
  • verificaţi să aveţi mereu gheaţă la congelator, nu ar fi de dorit ca într-o zi călduroasă să oferi cuiva o limonadă… caldă
  • înainte de a adăuga apa, faceţi sirop din zeama de lămâie, zahăr şi frunze de mentă
  • frecaţi puţin între degete frunzele de mentă înainte de a le adăuga, pentru a-şi lăsa uleiurile plăcut mirositoare
  • adăugaţi alte fructe precum căpşuni, caise, afine, tăiate felii sau nu, pentru decor… şi aspectul trebuie să fie plăcut
  • nu uitaţi să puneţi paie colorate
  • gheaţa ar trebui adăugată cu puţin timp înainte de servire, pentru că se topeşte şi diluează limonada, dar şi pentru un aspect răcoros.

Pentru că am primit complimente pentru limonada mea, mi-am permis să vă dau aceste sfaturi! Par neînsemnate, dar, ca întotdeauna, detaliile fac diferenţa!

lemonade-on-chair

sursa foto: eat-drink-garden.com

În zilele fierbinţi, serviţi o limonadă rece! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *