MĂMICIA. Realitate vs. Mascaradă

Dacă te uiţi pe facebook sau instagram, în special la unele persoane publice din ţara noastră (nu le numesc vedete), vei afla că mămicia e superbă, e extraordinară, mirabolantă… Toate au slăbit în prima lună cât în zece, toate sunt tonifiate, bronzate şi superb machiate. Ei bine, nu e chiar aşa.

  • Slabă, slabă, cât mai slabă…

Să fie clar! Niciun medic nu recomandă slăbirea bruscă după sarcină. În mod normal, kilogramele acumulate timp de nouă luni au tot atâta timp la dispoziţie să dispară. Nu văd de ce trebuie să renunţi la alăptat, să ţii diete din prima zi de leuzie, doar ca să ajungi ca X sau Z care a slăbit în timp record după naştere. E absurd şi deloc sănătos.

skinny mom

  • Corp tonifiat? Poate în photoshop…

De acord că dacă faci sport în timpul sarcinii, şi sunt multe mămici care fac, vei menţine corpul tău la un nivel optim de tonifiere. Dar asta nu înseamnă că în câteva săptămâni de la naştere toate trebuie să strălucim cu abdomenul la vedere. Nu fundul bombat şi fără vergeturi e cel mai important în primele luni din viaţa bebeluşului. Aşa că, dă-le-ncolo, ai vreme de sport o viaţă, nu rata primul gângurit şi primele zâmbete sau de ce nu, toate râguţele :) !

Real-Mom-Bods-Kelly

  • Bronzată ca în Maldive?!

Să fim serioşi! O prospătă mămică – responsabilă – nu a fost la solar în timpul sarcinii şi nici nu a stat la soare până a devenit tuciurie. Bronzul afişat nu e pe bune şi nici nu ar trebui. Noul tău pigment arămiu păleşte în faţa pielii lui albă ca zăpada şi fină ca mătasea.

The-Best-Body-Bronzing-Buys-How-to-Get-HauteTantalizing-Skin

  • Machiajul NU te face mai frumoasă

Era un banc: Dumnezeu a făcut bărbatul, a ieşit perfect; Apoi a făcut femeia şi… a zis: Bine, o să fac şi o trusă de machiaj! E funny şi nu prea. E atât de sensibilă şi de perfectă pielea bebeluşului , încât e păcat să o irităm cu machiajul nostru. Pentru ocazii speciale, înţeleg, dar să nu mergi să duci gunoiul fără machiaj… e ridicol.

Am citit recent aici că Adela Popescu, proaspătă mămică, a îndrăznit să publice o poză cu ea şi bebe în care nu e machiată, retuşată. A fost criticată în multe comentarii, dar cu siguranţă doar de cei care nu înţeleg că asta e mămicia adevărată.

adela-popescu

sursa foto: http://mothersandthecity.ro/

În primele luni, când cu greu prinzi un somn de două ore, când ţi se închid ochii şi tu tragi de tine de teama de a nu-l scăpa din braţe, când dimineaţa înseamnă ora 5 şi nu 8, când duşul e cel mai aşteptat moment al zilei, unii pretind mămici perfecte, măşti şi siluete. N-au decât.

Mămicia nu e numai lapte şi miere, e grea. Te stoarce de energie, dar îţi dezvăluie puteri nebănuite. Te dă de pământ, ca să apreciezi aripile care-ţi fac zborul lin. Te pune pe picioare, după cea mai grea boală. Te găseşte, te amăgeşte şi apoi te lasă singură… să te descurci. Poate de asta e şi atât de frumoasă, de intensă şi “a ta şi a lui bebe”.

tired-mom-yawning-baby-sleeping

P. S. Nu zic că nu trebuie să ne îngrijim, departe cu gândul, e chiar indicat să avem mai multă grijă de curăţenie, igienă personală, hrană sănătoasă, atât pentru noi cât şi pentru bebe, etc., dar îngrijirea e una şi mascarada e alta.

Cam atât am avut de spus, voi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *