Amintiri la adapost. Printeaza-ti pozele!

Fotografii, mii şi mii. În calculator, pe tabletă, dar mai ales pe telefon, pentru că e mereu la îndemână când vrem să imortalizăm o întâmplare haioasă, un zâmbet furat şi tot felul de momente importante din viaţa noastră.

Poze de la şcoală, poze de la ieşirile cu prietenii, de la nunţi, din concedii, cu copilul în momente speciale… ce facem cu ele? În primul rând le punem pe facebook :) glumesc. Apoi, le salvăm într-un folder care rămâne acolo undeva… în partiţia din calculator care nu se şteerge.

Dar câţi dintre noi aleg să dea viaţă amintirilor printând fotografii? Prea puţini, cred. Dacă greşesc, mă bucur!

dscf7194

Părinţii mei au o cutie cu poze de când erau mici fiecare, apoi adolescenţi, de la nuntă, cu noi mici… mă uit la toate cu drag de fiecare dată când ajung la ei. Când eram mici o întrebam pe Mami de zeci de ori: Aici cine e? Dar aici?

Îmi pare rău că eu nu am încă această comoară şi recunosc că nu am mai printat nimic de mai bine de un an, dar m-am trezit zilele astea văzând-o pe Sof cum răsfoieşte albumul cu poze de la botezul ei şi recunoaşte rudele şi prietenii văzuţi mai des.  Da, tot Sof. Pentru că ea îmi aminteşte adesea ce e cu adevărat important, aşa cum mi-a amintit că am luat de la Mami din cutie nişte fotografii vechi (printre care şi cele de mai sus) cu promisiunea de a încerca să le multiplic, ceea ce nu am făcut (spre ruşinea mea, am uitat). Acum le scot din album şi mai selectez câteva pe care le voi da spre printare. Aş vrea ca atunci când îmi va fi dor să nu deschid calculatorul, ci să răsfoiec albumul :) Sau, de ce nu, le voi păstra şi eu într-o cutie, ca pe o comoară a noastră.

Sentimentele pe care le ai ţinând în mână fotografia cuiva nu le vei afla niciodată atingând ecranul telefonului.

Sper că v-am reamintit şi vouă să printaţi câteva (sute :) )şi să vă bucuraţi de ele. Puneţi-vă amintirile la adăpost!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *