Vitamina verbală

Când copilul vrea să urce, nu-i număra treptele rămase. Aşteaptă-l doar la final. Asigură-te că ai luat cu tine un munte de cuvinte frumoase, o mare de îmbrăţişări şi vitamina verbală. Arată-i cât de mult a realizat şi câtă încredere ai avut în el, fără să-l presezi cu asta la fiecare pas.

Aprecierea şi mulțumirea exprimată față de o persoană scot la suprafață tot ce este mai bun din ea. Sunt precum apa și soarele de care are nevoie o plantă ca să se dezvolte. Când copilul tău porneşte la drum, lasă-l să creadă că fiecare pas făcut e important, fă tu un pas înapoi şi dă-i curajul de a ajunge singur la destinaţie. Vă veţi bucura împreună.

Gândeşte-te că nu poți dărui un braț de flori fără ca o parte din parfumul acestora să rămână și la tine. Aprecierile de acum devin succesele de mai târziu. Încrederea investită va creşte şi se va reflecta în decizii şi acţiuni excepţionale. Omul, prin natura sa, are nevoie de încurajare şi recunoaştere. Când te focalizezi asupra aspectelor pozitive din relaţia cu un om şi îi cultivi sentimentul de încredere în propriile forţe, el devine conștient de valoarea lui și își dezvoltă tot mai mult potențialul.

Copilul nu se mulţumeşte cu un zâmbet şi un “bravooo”, ci cu bucuria ta sinceră pentru reuşita lui. Îmbrăţişează-l, sărută-l pe frunte şi asigură-l că nu ai avut nicio îndoială că va reuşi. Abia când va simţi că acţiunea lui a avut un efect pozitiv asupra ta va fi motivat să reuşească şi data viitoare!

E atât de simplu. Vrei o grădină frumoasă, plantezi flori! Tu alegi ce vrei să cultivi în relația cu un alt om. ”Nu există vitamină verbală mai puternică decât aprecierea.” – Frederik B. Harris

Health tips for Baby

foto: Health tips for Baby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *