Ce face o mămică meseriaşă? WAHM

Recunosc că am fost sceptică, reticentă… de toate, cu privire la lucrul handmade. Nu că nu mi-ar plăcea şi nu aş aprecia, dimpotrivă. Îmi spuneam mereu “câtă muncă trebuie să fie în spate, cât stres să îţi iasă bine din prima pentru că mai toate se fac pe comandă…, etc.”.

dscf7221

Ei bine, nu mai ştiu cum (şi nu vreau să vă mint cu vreo poveste), dar am ajuns în comunitatea WAHM – Work At Home Moms. Ţin minte că am trimis un formular sau o scrisoare la înscriere, în sfârşit. Ce vreau să spun e că s-a format o comunitate de mămici care lucrează de acasă, fie handmade: bijuterii, decoraţiuni, rame, câte şi mai câte, fie prăjituri, conserve… toate minunile. Şi fac foarte bine treaba asta! Toată stima.

dscf7267

Am cunoscut-o şi eu pe una dintre aceste mame meseriaşe – Amalia Tira – la Atelirul Decoupage – efect 3D scoarţă de copac, unde am fost invitată de Karola Ioniţă, reprezentant WAHM Timişoara. Atelierul s-a desfăşurat la sediul Ateliere pentru copii şi părinţi Licurici by Bianca Potyesz, gazdă a mai multor evenimente WAHM.

dscf7240dscf7248

Aşadar să zic despre atelier. Eu nici nu ştiam cu ce se mănâncă decoupage-ul :) Mi-am dat seama rapid, căci Amalia s-a dovedit a fi un trainer super priceput. Ne-a prezentat produsele, ne-a explicat ce şi cum să folosim pentru a obţine un produs finit de calitate. Am apreciat enorm naturaleţea şi spontaneitatea ei. Cu răbdare, a răspuns întrebărilor noastre de tot felul. Lucrul în sine s-a desfăşurat pe etape, dar am fructificat fiecare minut lucrând în paralel la două planşe. Rezultatul a fost uimitor, nu aş fi crezut că ceea ce iniţial era o coală de hârtie mototolită va ajunge scoarţa de copac. Meritul a fost al Amaliei, a lucrat încet şi cu atenţie, astfel încât noi să înţelegem toţi paşii.

dscf7262 dscf7272

Tehnica Decoupage pare uşoară la prima întâlnire, dar micile greşeli fac marile diferenţe între un produs de calitate şi altul “grăbit”. O bulă de aer să scapi unde nu trebuie sau prea multă apă pe hârtie şi… poţi să fii convins că ai lucrat degeaba. Sau.. vei scoate la vânzare un produs care e oglinda ta şi a brandului tău până la urmă. Amalia e atentă, extrem de atentă la detalii! :) dscf7285

Mi-a plăcut la atelierul WAHM, cu siguranţă voi mai participa şi la altele şi vă voi povesti aici, aşa că staţi prin preajmă.

Karola este un bun liant între mamele WAHM Timişoara, apreciez implicarea şi devotamentul ei. Aştept cu drag noi invitaţii şi le spun FELICITĂRI tuturor mamelor meseriaşe din lumea asta! dscf7286

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *