Musafirii nepoftiţi

Urăsc vizitele neanunţate! Dacă te-ai gândit că vrei să treci pe la noi în urmă cu jumătate de oră, fă bine şi răzgândeşte-te! Altfel, tu ajungi, eu mă prefac a fi o gazdă bună, deşi nu îmi convine deloc că ai picat aşa… pe nepusă-masă şi riscăm să avem o zi proastă amândoi/amândouă.

Serios, îmi displace să mă sune cineva să-mi spună: Uite, noi vrem să trecem pe la voi… În primă fază, mă bucur, că sunt om sociabil şi dacă eu nu prea ies din casă, îmi pică bine vizitele. Zic: Cu drag, când?  Eh, dacă tu răspunzi: Acum, că suntem în drum… îmi cam piere dragul.

Hai, liber la aruncat cu roşii, ouă, ce aveţi…

De ce sunt aşa ţâfnoasă şi cu pretenţii de a fi anunţată înainte? Pentru că aşa e civilizat, în primul rând. Pentru că aici e o casă de oameni, unde mai creşte şi un pitic, nu e gară să vină şi să plece fiecare când are drum. Pentru că în programul meu nu e prevăzută vizita ta şi s-ar putea să nu fiu acasă sau să vreau să plec de acasă. Pentru că e de bun simţ să îmi dai şansa de a fi pregătită pentru vizita ta.

Dacă nu eşti deloc de acord, e dreptul tău să mă ignori, dar nu e obligaţia mea să fiu drăguţă. Dacă eşti totuşi de acord, te aştept la o cafea. Stabilim împreună când! :)

P.S. Excepţie fac surprizele! Dar aici vorbim de prieteni foarte apropiaţi şi rude la fel de apropiate :)  Va puuup şi vă doresc vizite plăcute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *