Magia cărţilor Usborne. Oportunitatea mămicilor, bucuria copiilor!

Oportunităţile sunt infinite. Ele vin şi trec atât de repede încât uneori nici nu le observăm. Nu şi atunci când viaţa parcă te trage de mânecă să simţi că un nou drum poate fi pentru tine, un drum pe care însă va trebui să-l deschizi singur, să faci tu primul pas.

Aşa a făcut şi Corina Sturza. Născută şi crescută în Timişoara, bănăţeanca a înţeles că trebuie să aleagă altceva, ceva pentru sufletul ei, atunci când fiica ei a început să cunoască, destul de timid încă, lumea cărţilor. “De câteva luni sunt Organizator Independent Usborne. Dar mai întâi de toate sunt mama unei fetiţe foarte curioasă în vârstă de 20 de luni. Spun curioasă, pentru că ca de aici a pornit povestea noastră, a Magiei Cărţilor Usborne. La vârsta ei de 10 luni, buburuza mea răsfoia tot ce apuca. Am umplut câteva cuburi din bibliotecă numai cu cărţi pentru bebeluşi, dar parcă niciuna nu era perfectă pentru ea, ba se rupeau uşor, ba reuşea să mănânce din pagini. Căutând ceva potrivit pentru ea, am descoperit cărţile de la editura Usborne. Şi a fost dragoste la prima vedere, a mea şi a ei. Prima carte a fost un playbook “touchy feely” (atinge şi simte) adică o carte senzorială, cu tot felul de texturi, decupaje şi clapete, o mulţime de suprize de descoperit cu degetele. Apoi a urmat o carte din material (cloth book), o îndrăgea pentru că avea cutiuţa ei cu scai şi îi plăcea să desfacă scaiul şi să o scoată de acolo. Iar după a cea de-a treia carte Usborne primită cu succes (un soundbook) am hotărât să comand eu direct cărţile, realizând că Usborne va fi mereu prezent în biblioteca noastră, indiferent de vârstă. Primul pachet cu cărţi a ajuns prin mai la noi acasă, dar parcă era Crăciunul”, ne-a povestit Corina.

usborne-2

Niciodată nu e prea devreme să-i citeşti copilului o poveste, aşa că nici cu cărţile nu trebuie să aştepţi prea mult, ei nu sunt niciodată prea mici ca să înţeleagă. “Cea mai bună metodă de a îmbunătăţi IQ-ul copilului este prin citit. Nu mai are rost să menţionez cât e de importantă stimularea senzorială la bebeluşi. Cea mai mare greşeală pe care părinţii o fac e că încetează să mai citească împreună cu cei mici. Ştim cu toţii cât e de greu să ţii un copil departe de ecran (tv, telefon, tabletă) însă cu o carte bună cu activităţi sunt şanse mari să lase telefonul deoparte. Sunt şanse şi mai mari să citească din plăcere şi nu din obligaţie”, a adăugat Corina.

usborne-5

Şi se pare că ştie ce spune. Culorile imaginilor din cărţi sunt atât de vii încât atrag atenţia oricui, chiar şi bebeluşilor agitaţi. “Există cărţi Usborne recomandate de la vârsta de 0 luni, cărţi textile, moi, cărţi de baie, cărţi cartonate, foarte rezistente, sunt extrem de baby-friendly pentru că nu se rup, nu conţin părţi detaşabile, nu se transferă tuşul în contact cu salivă” a argumentat ea.

Usborne în România

Pe piaţa românească, Usborne este prezent prin reprezentanţi oficiali, fapt apreciat de Corina, care este de părere că întotdeauna un reprezentat ştie să te îndrume pentru a alege cărţile potrivite.

Corina face parte din comunitatea mămicilor care lucrează de acasă, Work At Home Moms (WAHM). “Să fii WAHM înseamnă să lucrezi atunci când timpul îţi permite, iar asta poate însemna doar atunci când puiul tău doarme, chiar dacă tu eşti ruptă de oboseală. Dar aştepţi momentul cu nerăbdare şi toată oboseală dispare când te aşezi la birou sau la masa de lucru”, admite mămica.

Un dar inspirat

Copiii sunt “bombardaţi” cu zeci de jucării de sărbători şi de ziua lor şi ştim cu toţii că multe ajung uitate în cutii de depozitare. De dată această, Corina vă provoacă să găsiţi o carte potrivită vârstei copilului sau nepotului dumneavoastră şi să o răsfoiţi sau citiţi împreună.

usborne1

Dacă aveţi nevoie de îndrumare, căutaţi-o pe pagina de Facebook Magia cărţilor copilăriei, unde Corina a grupat câteva cărţi în funcţie de vârsta pentru care sunt recomandate. Albumele le puteţi vedea aici  sau în grupul de Facebook Cărţi bebei şi copii mai măricei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *