Primul consult oftalmologic!

Ochii copilaşului se consultă la naştere, la un an de viaţă şi la trei ani!, ne-a spus doamna doctor oftalmolog. Exceptând cazurile cu diagnostic mai puţin plăcut, fireşte.

Iată-ne ajunşi la primul consult oftalmologic adevărat, spun adevărat pentru că am fost şi la 4 luni ale Sofiei, dar evident că nu am putut afla mare lucru. Am ales să mergem la una dintre cele mai bune specialiste din oraş, doamna doctor Florina Stoica. I s-a dus vestea pe bună dreptate. Are răbdare cu cei mici şi empatie faţă de noi, cei mari. Explică toată procedura şi i se citeşte în ochii ca mărgelele şi în vocea blândă dragostea pentru copii.

Ajunşi la timp pentru ora 9 a.m., nu am aşteptat mai mult de zece minute să fim poftiţi la consultaţie, timp în care Sof a noastră s-a obişnuit cu locul şi s-a împrietenit cu alte 2 Sofii :) pentru că Da, trăim în ERA Sofia!!! :) )))

Ochii copilaşului se consultă la naştere, la un an de viaţă şi la trei ani, ne-a spus doamna Florina la începutul discuţiei, exceptând cazurile cu diagnostic mai puţin plăcut, fireşte. I-am explicat nedumeririle noastre cu privire la faptul că fetiţa are încă de la naştere pupila stângă mai mare decât dreapta şi ochiul stâng o idee mai închis. Insesizabil pentru moajoritatea oamenilor cu care a intrat în contact, dintre care unii, la care le-am spus, mi-au răspuns că sunt paranoică.

Ei bine, nu sunt. După primele măsurători a rezultat că am dreptate. Într-adevăr pupila mai dilatată este efectul manevrei greşite exercitate de medicul ginecolog la momentul naşterii. Adică? “Fie incizia a fost prea mică, fie medicul s-a grăbit pentru a nu ajunge anestezia la bebe, fie rezidentul a început şi apoi a intervenit medicul primar, cert e că au forţat oarecum scoaterea fetiţei trăgând într-o parte de căpşorul ei”. Ştiu că sună creepy, dar sunt cuvintele doamnei doctor şi nu e deloc un caz rar. Aşadar, vestea proastă a fost i-au fost afectaţi nervii simpatici de pe partea stângă. Vestea bună este că, în timp, afecţiunea va regresa, ceea ce s-a şi întâmplat deja.

Apoi, au urmat picăturile sau apa magică pusă în ochişori, unde s-a lăsat şi cu ceva lacrimi de crocodil :) Am primit şi diagnosticul de uşoară miopie şi vina a picat pe Tati ochelaristul, pentru că mami a fost fără ochelari, deşi ar trebui să-i port pentru că, Da, şi eu sunt mioapă, chiar dacă doar cu -0,50 şi -0,75.

Am plecat de acolo mai veseli decât am intrat, mai împăcaţi şi cu programare în buzunar pentru anul viitor! App. programările la doamna doctor se fac cu câteva luni înainte, aşa plin e de copilaşi.

Vă sfătuiesc şă nu ezitaţi să mergeţi cu pruncii la consult oftalmologic. Fie şi doar ca să ştiţi că sunt bine. Erau acolo fetiţe care nu au fost la fel de norocoase, una dintre ele fiind operată la ochi la vârsta de doar 1 anişor. Dar eu cred că au fost totuşi binecuvântate de Dumnezeu cu părinţi buni, care au grijă ca ochişorii lor să fie bine.

Şi vă mai recomand să alegeţi medici buni, cu recomandări multe, cu recenzii bune, nu de alta dar e vorba de vederea copilului, lumina ochilor voştri!

3168

sursa foto: www.semia.md

Sănătate la ochişori!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *