Fiţe de fetiţe

Atenţie! Copiii sunt imprevizibili, periculoşi , dar… extrem de iubibili!!! Articol despre Sof – o fetiţă cu fiţe :) Şi ce fiţe!! Instrucţie face cu mine, Tati, dar mai ales cu prietenii ei – jucăriile.

  1. Toată lumea la apel şi la “pipi”

Păi nu le face ea inventarul în fiecare dimineaţă, de-mi pune mie părul pe moaţe, că naiba ştie pe unde le aruncă seara înainte de a se pune la somn? Rozi, Bella, Cici, Tedi, Bebe, Belu şi Lacu… şi lista poate continua cu altele mai puţin importante. Cum se face apelu?

Imediat cum deschide ochii, Sof spune “pipi” şi eu trebuie să percutez punând-o pe oliţă de urgenţă. Stând ea acolo relaxată, începe: Tedi, Bella… (citeşte lista de mai sus). Ce fac eu? Fuga la pătuţul ei, apoi după canapea, apoi pe sub pat… şi tot aşa până le adun şi le pun la picioarele ei.

Gata, zic!! Da de unde… Sof se ridică şi trebuie să stau în gardă ca nu cumva să le îndese în oliţă. Da, da, aţi citit bine, se ridică ea şi imediat îi pune pe toţi la “pipi” :))) Dacă nu-s pe fază… am pus-o. S-a întâmplat, credeţi-mă!

15934323_1543126735703734_586410247_o

2. Câtă mami, câtăăăă

Am de gând să cânt o zi întreagă? Bine. Dacă nu, nici să nu deschid gura. Că după ce fredonez o melodie, ea nu mai tace: câtă mami, câtăăăă!!! Şi cu voce şi îngânat, important e să bâzâi ceva. Hai, o melodie, două – trei, dar aşa… pe repeat, zău că seara mă doare gâtul. Dacă nu “cât” se mâţâie până încep. Degeaba îi pun cântecele pe youtube, alea o plictisesc :)))

3. 7 cărţi şi-un album

Pe toate le frunzăreşte, la rând. Fiecare pagină pe îndelete explicată. Ea întreabă “ata???” Eu: vaca, puiu, calu, etc…. mai toate animalele domestice, apoi până le epuizăm şi pe cele cu: tigu-tigru, usu-ursu, pete-peşte… aka cele sălbatice, mă aia cu ameţeală :)))  Mă mai salvează cărticica senzorială, că atâta vreme cât învârte la ea îmi beau şi eu cafeaua sau apuc să lucrez ceva.

sof-si-licurici

Dar e atât de frumossss!!! Toate astea îmi umplu inima de bucurie şi de mândrie. Sof e cea mai bună operă a mea, e tot ce eu am gândit, am simţit şi respir în fiecare zi. Râd şi plâng cu ea de mii de ori, dar zău că nu mă satur!

După primul an, copiii devin adorabili, nu alta! Voi ce spuneţi, cu ce chestii funny vă delectaţi?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *